vision board

Vi er helt i starten på det nye året – 2018. For mange er dette synonymt med å stoppe opp litt, se seg selv i speilet og gå litt dypere ned i sømmene i livet sitt og gjøre opp status. Å benytte seg av et Vision Board vil kunne gjøre denne prosessen mye enklere for deg.

 

Oversatt til norsk kan man si at Vision board er en Visjonstavle, eller en tavle med visjoner, drømmer og mål. Dette er en meget sterk øvelse du kan gjøre for å få fart på gode inspirasjoner og tanker. For noen er dette kanskje et helt nytt konsept. Andre har kanskje hørt om dette, men har aldri faktisk gjort øvelsen rent fysisk. Da er kanskje tiden inne nå?

 

Denne øvelsen er ypperlig for deg som ønsker og trenger mer inspirasjon og drivkraft til å nå dine mål for 2018 – eller for drømmer som er enda mer fremtidsrettet. Da anbefaler jeg deg til å sette av tid i timeplanen din. Det er bevist at visualisering er en av de mest kraftfulle mentale øvelsene du kan gjøre. Dette er altså både gøy, kreativt og meget effektivt.

Vision Board, Visjonstavle

Et eksempel på et mer generelt Vision Board, bestående hovedsakelig med ord. Men du kan putte hva enn ditt hjerte måtte lyste.

Du tror det du ser

Det er en kjent sak at mental visualisering meget ofte er brukt blant toppidrettsutøvere, forretningsfolk eller artister. De bruker disse øvelsene for å forbedre prestasjonene sine. Kanskje lurer du på hvordan disse øvelsene kan ha en slik effekt?

Ved at du mentalt forestiller deg et bilde eller en indre visuell film av det ønskede resultatet, så vil hjernen din automatisk begynne å lete etter måter å oppnå dette resultatet. Forskning viser at hjernen din ikke vet forskjell på om det du tenker kun er en tanke eller noe du faktisk opplever. Blant annet viser det seg at de hjernemønstrene som aktiveres i hjernen til vektløftere, når de fysisk løfter vekter, også blir aktivert når vektløfterne kun forestiller seg at de løfter vekter.

 

Enkel øvelse:

  • sitron lemonSe for deg at du holder en halvt oppskåret sitron i en av hendene dine.
  • Ta nå denne forestilte sitronen og løft den opp mot nesa di.
  • Lukt på den og kjenn den syrlige, friske duften av sitronsaft som treffer sansene dine.
  • Ta nå denne sitronen mot munnen din og se for deg at du tar et skikkelig jafs, godt nede i fruktkjøttet, så sitronsaften spruter rundt deg.

Legger du merke til at spyttproduksjonen i munnen din har økt?

Sinnet ditt har aktivert fysikken, uavhengig om sitronen faktisk har vært i munnen din eller ei. Det bryr hjernen din seg fint lite om. Dette kan vi bruke til vår fordel! 

Målet med Vision Board

Målet med et Vision board er å gi deg et klarere bilde på hva du ønsker i livet ditt og å inspirere deg visuelt til å nå målene dine. Mange kan være ganske generelle når de ytrer seg om sine fremtidsdrømmer, som f.eks.  ”Jeg ønsker meg et bedre liv” eller ”Jeg ønsker å føle meg lykkelig” – men hva betyr det i praksis?

 

Det er her Vision Board kommer inn. Du skal rett og slett lage den best tenkelige reklameplakaten for ditt liv, som hovedsakelig har èn målgruppe – DEG SELV!  Og det er din tavle, så du kan putte på den hva enn du måtte ønske og begjære i ditt liv.

Skap følelsen!

Den største hemmeligheten til å få tavlen til å fungere aller best er imidlertid å ha det største fokuset på hvordan du ønsker å føle deg når du har nådd målene dine. Altså, ikke bare de fysiske tingene du ønsker å ”holde i hendene dine”, men følelsen av å ha oppnådd det du satte mål og driv for. Hvordan føles det å ha oppnådd drømmen?

vision board, glad, lykkelig

Slik gjør du:

  • Finn frem lim, saks og papir. Du må gjerne finne et solid og stort ark.
  • Hent frem noen gamle ukeblader eller aviser du fint kan klippe i. (kanskje ønsker du å gå på nett og søke opp bilder, ord og fraser der?).
  • Mentalt innstill deg på drømmen og visjonen.
  • Gå inn i deg selv og hent frem de gode følelsene knyttet til de tingene du ønsker å oppnå.

Tips 1: Sett på musikk som gjør deg glad eller som gir deg de følelsene og assosiasjonene du er ute etter

  • Gå så igjennom ukebladene og avisene og klipp så ut de bildene og ordene som ”snakker til deg” og som gir deg de samme følelsene som målet og drømmen.
  • Lim de fast på arket. La kreativiteten blomstre. Gjør det flott! Gjør det ditt!

 

Drøm deg bort

Kilde: wikipedia

Når du er ferdig – ta det opp og betrakt det. Kjenn at det gir deg den følelsen du ønsker den skal gi. Se at arket inneholder de elementene som skal til for at du skal oppnå drømmen og visjonen din. Og gi deg selv et klapp på skuldra for at du faktisk satte deg ned å gjorde dette. Du har bevist ovenfor deg selv at disse målene og drømmene er viktig for deg og at du allerede nå har tatt et stort og bevisst valg hvor du går inn for positiv endring i ditt liv.

 

Heng den flotte tavlen opp på et sted hvor du kan betrakte det opp til flere ganger daglig. Husk og stopp opp nå og da og sug til deg inspirasjonen. La det synke inn i fysikken din, slik som sitronen – bare at denne gangen er det kun velvære og basert på hva som får deg fremover.

 

Tips 2: Hva med å benytte seg av en korktavle eller en magnettavle når du skal lage ditt Vision Board?

 

Det finnes selvsagt nymotens måter å gjøre dette på i form av apper på mobil eller nettbrett, eller lignende. Jeg vil allikevel anbefale deg å gjøre øvelsen rent fysisk, og finne frem og klippe ut de bildene du selv ønsker, om du har mulighet til det. Jeg kan love deg at du vil få et større eierskap til det. Det du legger energi og jobb i, knytter vi oss gjerne nærmere til.

Lykke til med prosjekt Måloppnåelse!

vision board

 

Kilder:

Visionboard.no

The Reason Vision Boards Work and How to Make One

Psychology Today – Seeing Is Believing: The Power of Visualization

© 2017 Helseverden.no. Alle rettigheter reservert. Design av VinnVinn Reklame

Logg inn

eller    

Forgot your details?

Create Account