Mediumskap

– Mediumskap er mye mer enn klarsyn, sier Chriss Iren Grenstadbakk. Hun jobber selv som klarsynt medium, og kurser andre som ønsker å utvikle den siden av seg selv. 

 

I Tempeveien i Trondheim ligger det alternative senteret Krystallen, et samlingspunkt for mennesker med interesse for det alternative. Her kan man delta på mange arrangementer med ulike tema. Grenstadbakk er eier og daglig leder for Krystallen Alternative Senter. Selv tilbyr hun EFT-behandling, meridian-massasje, hårmineral og fotpleie, og ikke minst veiledning via klarsyn og regresjon.

– Det jeg har brukt mest de siste årene er klarsynet og mediumskap. Jeg gir readinger/kanalisering, men kombinerer også med andre behandlinger, slik at kundene får det de trenger, forteller hun.

Ikke noe man snakket om

 Allerede da Chris var liten merket hun at hun så mer enn andre. I familien var det imidlertid lite rom for det alternative.

– Vi snakket ikke om det hjemme, ikke i det hele tatt. Det var veldig hysj-hysj, selv om jeg tror jeg har arvet mye fra min mors side av slekten. Jeg var veldig mørkredd og husredd, for jeg så jo folk hele tida, og jeg hørte dem snakke til meg. Jeg husker jeg fortalte foreldrene mine at «nå sitter de og snakker til meg», men de ville ikke høre på sånt. Eller jeg kunne fortelle venninnene mine, hvis vi for eksempel skulle gjøre noe «smågæli», at «nå kommer faren din snart rundt hushjørnet der, og vi kommer til å bli tatt!». Så jeg var vel litt spesiell, noe folk også forteller meg, jeg har vært det helt siden jeg var liten.

Hun har også en bred akademisk bakgrunn, innen handel og kontor, rettslære og økonomi, pedagogikk, psykiatri, og er utdannet hjelpepleier.

– Jeg kan godt gå mer skole, ler hun. – Jeg begynner på et kurs i psykiatri gjennom kommunen nå. Jeg er veldig interessert i å lære om hvordan mennesker fungerer, og jeg mener det er viktig å ha den balansen her. Jeg mener mange som holder på med alternativ behandling også burde ha litt kunnskap fra helsesektoren, for eksempel. Og veldig mange har jo det.

 

Les også: Tidligere liv med hypnoterapi

 

Snakker med den andre siden

  Selv om hun har visst om evnene sine lenge, og vært med i ulike sirker og kurs i mediumskap, er det først de siste par årene Chris har «kommet ut» og gått videre med klarsyn som del av praksisen sin.

– Siden jeg også har jobbet i helsesektoren i 25 har det vært veldig vanskelig å si at, ok, nå er jeg klarsynt. Men det har skjedd veldig gradvis. Jeg merket at når jeg ga kunder andre behandlinger, for eksempel EFT, kunne jeg se ting samtidig. Det har hjulpet meg, og etter hvert har det utviklet seg til at de bare vil ha klarsynt-timer.

Hvordan foregår disse timene?

– Når jeg har klarsynt-timer, så går jeg jo inn og snakker med de på den andre siden, nære og kjære, og jeg får jeg beskjeder fra dem. Det kan være bilder, og jeg hører dem snakke. Det som skjer er ofte at personer fra den andre siden kommer opp trappa her før kunden selv kommer. De forteller om personen. Kundene vil jo gjerne ha noen bevis på at dette faktisk er ekte, så jeg starter gjerne med å fortelle hvordan den avdøde ser ut, og om noen episoder som har vært før. Deretter kan jeg fortelle om det som er framover, for eksempel hvis det er viktig at de skal gjøre noe, skifte jobb, eller ting som har med personlige forhold å gjøre.

 Er det noe du «skrur på» når du sitter der med kunden? 

– Det er litt begge deler. Man har jo mange sanseorganer, og klarsyn vil si at man ser ting, som bilder. Det klarer jeg å skru av. Men du har også klarfølt og klarhørt, det er forskjellige grener innenfor dette. Jeg tror at det er utrolig mange rundt omkring som er veldig klarfølt. Sånn at hvis du går inn i et rom, så kan du føle stemningen, kjenne hvis noen har kranglet. Jeg tror veldig mange kjenner seg igjen i det.

– Mange kommer til meg og forteller om humørsvingninger, at de kan komme på jobb og føle at noen er sinte på dem, som egentlig ikke er det. De har vanskelig for å skille mellom sine egne følelser og følelsene til den andre personen. Eller hvis du har barn som er i puberteten og er hormonelle, jeg har selv en datter på femten. Når hun er hormonell, så kjenner jeg det tvert. Man klarer ikke stenge av den biten.

Er det en fordel å kunne kjenne på det der, som mamma?

Hun ler.

– Nei, det er det ikke! Absolutt ikke. Nå er jo barna mine også klarfølte, og de synes ikke det er så artig. For du kan ikke slå det av.

Mediumskolen

 Grenstadbakk driver også tre mediumskoler med 70 elever til sammen, i tillegg til at hun tilbyr ulike kurs og sirkler, og reiser rundt på messer i hele landet.  

– De begynner jo å lære om energier. Veldig mange har lyst til å jobbe innenfor det alternative, men det er neppe sånn at du tar et helgekurs, og så er du plutselig både healer og klarsynt. Hos meg går de i ti måneder, og de lærer om alt av energier først, for å lære hva som er i dem selv, hva de føler i seg selv. Så går vi over på healing, og det handler også om å sende og ta imot energier. Jeg vet jo at det er mye snakk om hvorvidt healing er mulig, men jeg mener folk burde prøve det, kjenne på energiene før de dømmer.

Grendstadbakk forteller at hun har fått veldig mange positive tilbakemeldinger på denne delen av kurset, hvor de lærer hvordan de kan heale. I tillegg lærer de hvilke lover og regler, prinsipper som ligger bak. Deretter lærer de om klarsynthet, hvordan utvikle seg på det området. 

Kursene er populære, forteller hun. Mye handler om å finne ut hvilken sans hos seg selv som er den sterkeste.

– Man hører ofte at alle egentlig er klarsynte. Min erfaring er at mange er klarfølte, de kan føle hvordan en person ser ut, og føler ting veldig sterkt. Mediumskap er mye mer enn klarsynthet, selv om det er det vi hører mest om i media. Studentene mine trener to og to, for å bli sterkere i sansene sine, lære hva som er ditt og hva som er den andres. De lærer også om fargepsykologi, et veldig interessant felt, og om regresjon. Og så litt artige ting, som tekopplesing, pendel, tarot og aura-kamera.

Og da får du se din egen aura?

– Ja, og i auraen din ser du hvordan du har det følelsesmessig, i forskjellige farger. Akkurat der og da. Det forteller mye om personen, så det synes studentene er spennende. Noen er flinke til å se auraen, og kan se den bare noen stiller seg inntil en vegg, uten kamera.

Chris mener det er viktig å behandle kunder med respekt, og presiserer at hennes motivasjon er å hjelpe folk.

– Jeg hadde sluttet med dette hvis jeg ikke følte jeg kunne hjelpe folk. Hvis noen hadde kommet til meg og sagt «vet du, dette er bare tull, det du kommer med», ville jeg ha sluttet med én gang. Jeg føler jo at jeg har hjulpet utrolig mange med dette. Det hjelper folk å komme seg videre, for eksempel hvis de har mistet noen veldig brått. Jeg kan også advare dem hvis jeg ser at det er noe de ikke burde gjøre. Jeg er ydmyk, og har respekt for det alternative. Det er viktig at man er forsiktig med hva man sier og gjør. Det er ikke alt man trenger å si heller.

 

Les også:

Klarsyn eller Mediumskap? Reading eller Sitting?

På Mediumseminar med “far”

Først publisert november 2016

© 2017 Helseverden.no. Alle rettigheter reservert. Design av VinnVinn Reklame

Logg inn

eller    

Forgot your details?

Create Account