Tidligere liv Steve Burgess

”I første omgang tenker jeg at det spiller egentlig ikke så stor rolle om du tror på det eller ei. Det viktigste er at det fungerer og hjelper klienten til å bli bedre.”, forteller Steve Burgess, anerkjent ekspert på hypnose og regresjon til tidligere liv.

 

Steve Burgess er blant de hypnoterapeutene med lengst fartstid på verdensbasis. Bak seg har han 25 års erfaring med hypnose som terapi og omtrentlig 15.000 terapitimer med klienter. Han var også tidligere vise-president for UK Guild of Hypnotist Examiners”, som er den største organisasjonen for denne type behandling i Storbritannia.

Vi møter Steve Burgess på et spisested i Trondheim. Praten foregår på lettfattelig engelsk. Sammen med seg sitter hans kone, Marianne Burgess, som driver Hypnoterapiskolen sammen med han. De kommer kjørende inn til byen fra Røros, hvor de for tiden er bosatt.

”Kjærlighet ved første blikk” 

Marianne er norsk. De møttes for 2 år siden under et kurs. Og vi snakker om en ekte eventyr-start på forholdet. Det sa rett og slett ”pang” ved første øyekast. Marianne kan fortelle at hun visste med en gang hun så ham at hun kom til å gifte seg med denne mannen. Steve smiler, og forteller at han rett og slett ble bergtatt av denne skjønne, smilende skapningen som plutselig sto der i livet hans. Innen et år var de allerede gift og flytteplanene fra Storbritannia til bygdebyen Røros, hvor Marianne og hennes barn allerede bodde, var lagt.

”Det er ikke gjort ved et knips og forflytte et helt liv fra et land til et annet, erkjenner Steve. ”Samtidig kunne det ikke bli mer rett.”

Gode kjennskaper til Norge

Dette var imidlertid ikke Steve sitt første møte med Norge. Steve var allerede på den tiden godt etablert her til lands, både som foreleser for faget og som terapeut. Siden 2008 har han reist over dammen fra England til Norge og lært opp fremtidige terapeuter for forskjellige terapeutskoler som Hypnoseakademiet, Hjerteakademiet og SuperPotensial Akademiet, som er lokalisert rundt om i Norge. Allikevel var han klar for å starte opp noe eget her til lands når han først skulle bosette seg.

”Jeg har allerede drevet skole i UK i over 15 år. Og med Marianne ved min side, som selv er en fremragende terapeut, var det ingenting og lure på.”

Sammen startet de opp Hypnoterapiskolen og hadde sitt første kull i januar 2017. Nå på nyåret er de klar for å starte opp med både kull to og tre.

Marianne og Steve Burgess

Marianne og Steve Burgess er klare for neste års kull på Hypnoterapiskolen i Trondheim

Regresjon

En av spesialitetene til Steve er Regresjon. Dette er en terapiform hvor man tar klientene bakover i tid for å løse opp i gamle traumer som holder en tilbake på forskjellige områder i livet i dag. Steve forteller at han har vært borti mange forskjellige typer og former for terapi. Dette er imidlertid den som han definitivt opplever som den mest kraftfulle av alle.

 

”Du kan løse opp i gamle inngrodde sår og traumer. Opplevelser du trodde du måtte bære med deg for resten av livet. Men ofte, etter kun få terapitimer, vil mange merke stor forskjell. Livet føles ganske enkelt… lettere. Det er den type tilbakemeldinger jeg får fra mine klienter.”

 

Når vi snakker om regresjon er det mange som har en formening om hva dette er. I utgangspunktet betyr det i praksis å ”gå tilbake” – men å gå tilbake kan igjen bety som mangt. Steve forteller at han han har utviklet en egen teknikk for hvordan han lettere kan kommunisere med det ubevisste sinnet og få mer konkrete og ”riktige” svar under en behandling.

 

Leste du denne: Opprydning i sinnet med terapeutisk hypnose

 

Hypnotisk transe

Etter å ha forhørt seg med klienten om hva som er årsaken til at de oppsøker han for hjelp, tar han som oftest personen inn i en hypnotisk transe. Når den dype, avslappende tilstanden er oppnådd – hvor det lettere kan kommuniseres med det ubevisste sinnet, spør Steve klienten om å gå tilbake til den første gangen personen følte det på denne måten.

Og det er her det skjer. På et øyeblikk begynner det ubevisste sinnet å jobbe.

”All informasjon om deg ligger lagret i det ubevisste sinnet”, forteller Steve. Og ved hjelp av hypnoterapi kan man få tilgang til all informasjonen som ligger der.”

Steve forklarer at når han jobber på denne måten spør han ofte klienten om hvor hendelsen han skal jobbe med ligger. For det trenger nemlig ikke kun være snakk om dette livet. I følge Steve kan det også dreie seg om ting du har med deg fra tidligere generasjoner – og tidligere liv.

”Det er mange som tenker at dette med tidligere liv ikke er reelt. I første omgang så tenker jeg at det spiller egentlig ikke så stor rolle om du tror på det eller ei. Om du tror det kun er fantasien din som skaper en historie for at du skal klare å kvitte deg med traumet du bærer på. Det aller viktigste er at det fungerer og hjelper klienten til å bli bedre.”

 

Tidligere Liv – et ekte fenomen?

Steve forteller at han imidlertid at han selv, etter alle hans opplevelser gjennom sine 25 år som terapeut – hvor hovedtyngden av terapien har dreid seg om regresjon og reiser tilbake til tidligere liv, ikke er i tvil om at fenomenet er ekte.

”Nei, jeg har hatt nok opplevelser med klienter, for ikke å snakke om egne personlige opplevelser, til å ha en oppfatning om at dette er reelt. Noen personer kommer med så mange spesifikke detaljer. Det kan være stedsnavn, fødselsdato, dødsdato, farger på hus, navn, utseende… ja, alt mulig. I mange tilfeller har jeg faktisk fått mulighet til å sjekke opp opplysningene, og jeg har opplevd at mye av det stemmer med hva som ble sagt under transe.”

 

Skrevet bøker om temaet

Med alle sine opplevelser og erfaringer, blir han regnet som en ekspert på verdensbasis når det kommer til regresjon og tidligere liv. Han har også skrevet en en bok om temaet (og en ny bok underveis). For det er klart at når du har så mange timer bak deg, så treffer du noen ganger på mer kjente karakterer fra historiebøkene. Boken hans heter ”Famous Past Lives”. Den omhandler blant annet møte med Dronning Elizabeth I og William Shakespeare, sett gjennom øynene til klienter han har hatt i terapi.

”Mange vil kanskje si at det er for godt til å være sant, men spennende og interessant er det nå uansett hvordan man vrir og vender på det.”

I disse og andre tilfeller, kan Steve fortelle at klientene opplevde å føle seg frigjort fra det som hadde holdt dem tilbake før de startet med regresjonsterapi.

”Og det som er så snedig med denne metoden, er at klienten ofte kommer til meg for én grunn. Allikevel, når vi går inn i underbevisstheten for å ta tak i problemet, så viser ofte årsaken seg å dreie seg om noe helt annet enn man skulle tro. Ta for eksempel de som kommer til meg med vansker knyttet til mat. Det dreier seg jo så og si aldri om mat når vi går til roten av problemet”, forteller Steve.

Ønsker mer aksept for terapiformen

Steve har funnet seg godt til rette i Norge. Fortsatt pendler han over til Storbritannia for å holde kurs der. Men ettersom teknologien har endret seg de senere årene, forteller han at han oftere og oftere benytter seg av smarte løsninger på nett som sosiale medier og webinarer for å nå ut til folk, både her til lands og i Storbritannia. Her tar han opp temaer om alt fra stress, smertehåndtering, ankring av følelser, vekt og mer.

”Han har opparbeidet seg et stort nettverk av folk som både kjenner og anerkjenner han som terapeut og lærer”, forteller Marianne stolt, mens hun ser smilende bort på mannen sin. Steve rødmer. De ler.

Steve og Mariannes håp er at Regresjonsterapi skal bli akseptert som en troverdig, vanlig terapiform, i stedet for å bli sett på som noe sært og New Age-aktig.

”Mange er veldig nysgjerrig på sine tidligere liv fra et underholdnings-perspektiv. Mange er imidlertid ikke klar over hvor stor positiv innvirkning det kan ha å bruke metoden på terapeutisk vis. Mange har opplevd å fått et helt nytt liv etterpå.”

 

© 2017 Helseverden.no. Alle rettigheter reservert. Design av VinnVinn Reklame

Logg inn

eller    

Forgot your details?

Create Account