I dag er en spesiell dag for de som er litt over gjennomsnittet opptatt av hva som skjer på stjernehimmelen. Det er nemlig supermåne, blåmåne, blodmåne og måneformørkelse på en og samme tid. 

 

Supermåne

Dette er når avstanden mellom jorda og månen er på sitt korteste. Som et resultat kan diameteren til månen se hele 14% større større ut enn gjennomsnittlig.

Blåmåne

Dette er når to fullmåner inntreffer på samme kalendermåned. Siden det er ca 29 ½ døgn i en månesyklus, er det som regel kun en fullmåne hver måned, men omtrent hvert tredje år samler de ekstra dagene seg til en ekstra månesyklus – og en av månedene får dermed i tillegg det vi kaller for en blåmåne.

Blodmåne

Dette er når det er en total måneformørkelse – og månen ligger helt i skyggen til jorda. Siden lyset fra solen ikke treffer månen direkte, men kun blir lyst opp av sollyset som streifer jordas atmosfære, vil lyset som treffer månen være filtrert, avbøyd og få et rødlig skjær. Derav navnet blodmåne.

 


Video fra NASA

 

Les også: Astrologi – mye mer enn stjernetegn

 

Måneritualer

Fullmånen er vissnok en god tid for refleksjon og å gi slipp på gamle mønster og ting du ønsker å legge bak deg. Det kan være lønnsomt å utnytte deg av ressursene denne flotte super-blå-blodmånen gir oss i dag/kveld. Energiene fra fullmånen henger gjerne i fra 2-3 dager før, til 2-3 dager etter selve fullmånen, så om du ikke får gjort det i kveld, så har du fortsatt muligheter i de neste dagene.

Bilde fra app’n “Phases of the moon”

Tips for fullmånen:

 

REFLEKTER

… over hvor langt du har kommer og hvilke ting og lærdommer du har erfart og vært igjennom for å ha kommet dit du er i dag. Sett pris på og vær takknemlig for visdommen du innehar og hvordan du kan bruke den videre i livet.

 

GI SLIPP

…på det du vet ikke gagner deg lengre. Det er ikke alltid like lett å få til i praksis, men vit at så lenge intensjonen din er der, så skjer det saker og ting i det underbevisste sinnet pluss at vi vissnok får god drahjelp av måneenergiene. Er det ting du har slitt med lenge, så er dette en enestående mulighet til å legge fra deg de bekymringene nå, og rette fokuset mot det gode som kommer.

 

TILGI 

supermåne

…deg selv og tilgi andre. Å holde nag er bare med på å holde deg selv tilbake, og du forblir i offerrollen. Ved å tilgi og gi slipp, vil mange oppleve en lettelse i seg selv. Og når en dør lukkes, så åpnes gjerne en annen. Start med små steg om du synes det er vanskelig. Bestem deg for å ta tak i situasjonen(e) og sakte, men sikkert gå ut av offerrollen og inn i en rolle hvor du selv er i forsetet. Å tilgi er ikke det samme som å gi tillatelse til at det som skjedde etc. var greit – det betyr bare at du bevisst bestemmer deg for at dette ikke lenger skal holde deg tilbake.

 

DETOX

…kroppen og sinnet. I og med at man rundt fullmånen gjerne blir mer følsomme og vare, så er det en god i det å være litt tilbakeholden på forskjellige stimulier, slik som kaffe (koffein) og sukker – kanskje drikke mer vann, gjerne med en skvett sitron eller ingefær oppi. Kos deg med grønne smoothier og frisk opp kroppen på dypeste cellenivå.

 

FØLELSER

…vil som sagt være i mer sving i denne perioden. Det kan fort bli mer drama og uoverensstemmelser når ting kommer mer til overflaten. Den beste måten er ikke henge seg opp alt i som skjer ‘der ute’, men heller å rette blikket innover og se inn i deg selv. Hva føler DU? Kan det som skjer rundt deg ha noe å gjøre med dine egne frykter eller gamle sår som gjemmer seg inne i deg? Å se på og komme i kontakt med skyggesidene sine på en fullmånekveld er gull verdt for å komme seg videre. Dette kan hjelpe deg med å gi slipp, men også bli bedre kjent med deg selv.

 

TRANSFORMASJON

Gi deg selv lov til å forandre deg. Forandring kan ofte virke skummelt, men saken er den at vi forandrer oss hele tiden, enten vi vil det eller ei. Hvor mye bedre er det ikke å være med å skape disse forandringene på et bevisst nivå? Å ta eierskap over de endringene som skjer. Være i førersetet og styre livet ditt dit DU ønsker?

 

Ha en flott kveld!

måneformørkelse

 

Kilde: Nasa.gov, wikipedia, marthewilgaard.no

© 2017 Helseverden.no. Alle rettigheter reservert. Design av VinnVinn Reklame

Logg inn

eller    

Forgot your details?

Create Account