banner forside hjertedama

I fjor høst møtte vi Silje Kristine Larsen, som skulle starte sitt andre år på Hjerteakademiet i Trondheim. Hun hadde bestemt seg for å redusere stillingsprosenten sin som butikksjef for Moods of Norway, for å satse på å starte for seg selv som terapeut. Hvordan går det med Silje, ett år etter?

 

Da vi møtte Silje i fjor, var hun svært fornøyd med å ha valgt å utdanne seg på Hjerteakademiet, og så lyst på fremtiden, selv om hun innrømmet å være litt bekymret for de økonomiske aspektene ved å trappe ned i jobben som butikksjef for å starte for seg selv.

Les vårt tidligere intervju med Hjertedama Silje

 

Firmaet ‘Hjertedama’

Siden vi møtte henne sist har hun trappet med  og jobber i omtrent 40% stilling for Moods og hun har fått overskudd til å tenke over hva hun vil gjøre videre.

– Før var det som å være med på en karusell; skole, jobb, to barn, og så skulle man også prøve å ta vare på vennene sine utenom. Det ble veldig travelt, og jeg tenkte at dette ville jeg ikke være med på lenger. Å ha den jobben jeg hadde ble helt feil, og etter at jeg begynte i redusert stilling har jeg hatt det beste halvåret i mitt liv. Jeg fikk sjansen til å fokusere ordentlig på å starte opp mitt eget firma, Hjertedama.

En krevende prosess

Den entusiastiske jenta er svært motivert for å nå ut til andre, og bruke det hun har lært. Hun ønsker å hjelpe andre, men hun kan fortelle at det er en krevende prosess og starte opp for seg selv. Det å starte opp eget firma, skal såkalt være en av de største veiene til selvutvikling, da det er mye å sette seg inn i. Men der forteller hun at det siste året på Hjerteakademiet, der de gikk i dybden på akkurat dette, har kommet godt med. Silje er også opptatt av å ha med hele seg selv i prosessen.

– Jeg er opptatt av å få ro til å tenke, lese og få frisk luft i ansiktet hver dag. Jeg vil ikke tilbake til karusellen jeg var i. Jeg vil ha godfølelsen og leve her og nå. Derfor er det viktig for meg å ta ting i mitt eget tempo. Jeg må ha med hjertet i alt jeg gjør. Du må finne din vei oppi det hele.

Hun forteller at hun ikke har fått noen direkte kick-start på karrieren som terapeut. Flere av de hun studerte sammen med på Hjerteakademiet har kommet lengre enn henne, men så er hun heller ikke opptatt av å sammenligne seg med andre og følge strømmen, forteller hun.

– Det er en reise i seg selv – å finne ut hva du vil satse på, og gjøre det.

Trening og trygghet i metodene

Dette halvåret har hun først og fremst hatt fokus på å behandle venner og familie, for å komme godt inn i de forskjellige metodene. Trening og trygghet i metodene er viktig å ha. Og mange er nysgjerrige på det Silje driver med.

– Kanskje mest på det åndelige, forteller hun. Jeg har brukt mye healing og EFT power, for det fungerer godt for de som ikke ønsker å åpne seg med én gang. Det er en fin metode for å dypdykke i seg selv uten at man trenger å dele alt. Det er ikke alle som er klare for å åpne hjertet sitt for en person, og det kan jeg forstå. Men jeg har fått veldig gode tilbakemeldinger fra de jeg har healet.

Hun beskriver at hun kjenner seg igjen i klientene sine.

– En av dem var litt som meg før jeg startet på Hjerteakademiet. Hadde lite energi, var sliten og veldig oppgitt. Etter behandlingen sa hun: «dette kjennes akkurat som når jeg har vært på korøvelse», som for henne betyr glad, bekymringsløs, full av håp og glød. Jeg hjalp også en annen, som hadde hatt migrene i over tre uker. Den forsvant.

Mannen til Silje er også med på reisen, og støtter henne i prosessen. Nå driver de å ordner med behandlingsrom hjemme. Hun ønsker å starte slik, sånn at de slipper utgifter til lokaler i første omgang. Det er dette som er prosjektet nå. Å virkelig få satt i gang med å ta imot klienter.

hjertedama silje kristine

Fra hjerte til hjerte

På spørsmål om hvorfor hun har valgt å kalle seg for Hjertedama forklarer hun at hun alltid har vært glad i hjerter. Men navnet Hjertedama handler mest om at hun ikke har lyst til å jobbe med overfladiske ting.

– Jeg vil jobbe fra hjerte til hjerte. Navnet nærmest datt inn i hodet mitt, og jeg syntes det passet godt. Og så har jeg lært at man må ha navnet sitt foran, så navnet relateres til produktet, og derfor heter Facebook-siden min «Silje Kristine – Hjertedama».

I tillegg til Facebook har hun også opprettet nettsiden hjertedama.no. Hun ønsker at navnet skal gjenspeile intensjonene hennes.

– Jeg har gode hensikter og vil alle det beste. Jeg tror på folk, helt ærlig og oppriktig. Man kommer ikke lengre inn i sjelen enn til hjertet, tenker jeg.

Må ha en plan

Det siste året på Hjerteakademiet måtte hun utfordre seg selv, men på en god måte. Det første året syns hun var spennende og var som en en indre reise. På andre året, derimot, har det vært mer fokus på business. Blant annet skulle de finne ut hvilken kundegruppe de skulle rette deg mot – og det kunne være forskjellig hos alle selv om alle tok den samme utdannelsen.

– Du kan heller ikke rette deg mot absolutt alle, for da blir det for stort. Ikke alle føler en tilknytning til meg og det jeg tilbyr. Fokuset var på markedsføring, budsjetter og tall, alt som er nødvendig for å starte opp på egen hånd. Det ble også tettere miljø da vi gikk fra 24 elever og ned til 10.

Positiv pushet fremover

Det ble og mer tid til hver enkelt, noe som førte til at det ikke nødvendigvis var så lett å “forsvinne” blant de andre på kurset, forteller hun. De var alle i søkelyset, enten de ville det eller ikke. Og til syvende og sist så var de jo veldig glade og takknemlig for det. Rachel Wilman, grunnlegger og lærer ved Hjerteakademiet, er opptatt av å få alle dit de vil, og Silje tror selv at hun ikke hadde kommet så langt med Hjertedama som hun nå har, om det ikke hadde vært for andre året på Hjerteakademiet.

Hun sier hun er veldig glad for å bli pushet og utfordre grensene sine på denne måten. Det koster å legge hodet på blokka, men det er verdt det.

– Jeg var ganske svett noen ganger, og tenkte «kan jeg ikke slippe unna?», men det kunne jeg ikke. Rachel ser deg for hva du er verdt, og tar ikke fem, flate øre for å holde deg i ørene. Det er kjempebra, for det trenger jeg virkelig. Derfor har jeg henne som mentor dette året også, men det var det andre året på studiet som dyttet meg utfor stupet– slik at jeg åpnet vingene mine. Det er jeg glad for.

 

Silje påpeker at det er veldig viktig å ha planer fremover. Hun vil tenke stort, da målet hennes er å begynne å ta imot klienter og ha en jevn kundestrøm.

– Jeg må ta noen grep for å få til det. Blant annet skal jeg ha et høsttilbud på EFT power og healing nå. Jeg tror at det å få hjelp til en indre reise, en slags oppvask i seg selv, kommer til å bli like vanlig som å gå til frisøren etter hvert. Det er jo så mye viktigere!

Planen til Silje videre nå er å bli mer synlig på nett. Det er du pent nødt til, forklarer hun, for du kan ikke drive og operere med svart kappe på natterstid. Du må våge å synes.

Vil finne sin egen vei

Silje vurderer nå å bruke video-blogg mer i markedsføringen av seg selv.

– Jeg har lagt ut en video, og funnet ut at det kanskje er en god måte å vise seg frem på. Du føler kanskje mer når du ser en person? Jeg opplever iallfall at en person virker mer troverdig hvis man kan observere og lytte i stedet for å lese. Å lese krever gjerne litt mer, og det er lett å bare klikke seg videre.

Hun forteller at det nå omtrent er ca. 3000 mennesker som har sett videoen hennes, som igjen styrker troen på at video kanskje er tingen for Silje. Hun tenker i første om gang å legge ut omtrent en video i måneden fremover.

– Det var et stort steg for meg å legge ut en video, men jeg fikk masse positiv respons, så det blir nok lettere neste gang.

Ønsker å jobbe heltid som terapeut

På spørsmål om hun ser for seg å kunne jobbe med dette på heltid, er svaret “Helt klart”. At hun ønsker å finne sin vei og gjøre det hundre prosent, bugner det ingen tvil om når man hører henne snakke om drømmen sin.

– Jeg skal pushe med selv på en måte som jeg vet er bra for meg, men jeg gjør ikke noe som går imot hjertet mitt. Da er jeg ikke tro mot meg selv, og det er veldig viktig. Jeg ser at mange er foran meg i løypa, men det er deres reise. De var kanskje langt foran da vi startet på Hjerteakademiet, og jeg startet på scratch, men har kommet mye lengre nå. Det er veldig spennende.

Silje Kristine

 

Den nyutdannede terapeuten understreker til slutt hun virkelig ser frem til å jobbe videre, både med seg selv og andre. Det er en spennende reise hun har fremfor seg.

 

 

Først publisert høsten 2016

© 2017 Helseverden.no. Alle rettigheter reservert. Design av VinnVinn Reklame

Logg inn

eller    

Forgot your details?

Create Account