Når jeg forteller folk at jeg jobber som hypnoterapeut, altså med hypnose brukt i terapi, så er det mange som blir nysgjerrige og fasinert, men det er også mange som blir litt skeptiske.

“Hypnose.. jaha? Er det trygt da?”
“Javel ja.. du hypnotiserer folk i senk du da”
“Er du en sånn som får folk til å kvakke som en and og oppføre seg helt rart?”

… og mange andre lignende spørsmål.

 

Og, jeg syns ikke det er rart i det hele tatt at folk tenker dette, fordi folk flest forbinder ordet hypnose med scene-hypnotisøren. En person som får folk opp på scena og tilsynelatende gjør at de mister fullstendig kontroll over seg selv – og gjør de dummeste og mest merksnodige ting.

hypnose

Saken er den .. at all hypnose i bunn og grunn er selv-hypnose – ergo;

Du har alltid kontroll.

En hypnoterapeut eller hypnotisør, kan aldri få noen til å gjøre noe som de selv ikke vil eller ønsker. De personene vi ser på scena til en hypnotisør, er folk som har kommet opp helt frivillig. De har dermed et ønske og en forventing om å få oppleve effekten av å bli hypnotisert når de er der oppe.

 

Så på et plan, så er det helt okey for dem å kvakke som en and, eller putte en sko på hodet og tro at de er Kong Harald med krone. Når de står der oppe er det liksom en del av showet. Det er forventet av dem. Og hypnosen gjør at de slapper lettere av og ikke lenger er så opptatt av hva andre måtte mene om dem der oppe, når de er i denne tilstanden. Fokuset og konsentrasjonen er rett og slett på å ha det gøy og slippe seg løs.

Les mer om metoden; Hypnoterapi

Til kontrast;

hadde hypnotisøren bedt de om å, la oss si ‘rane en bank’ eller ‘gi han alle pengene på sparekontoen deres’ – så hadde nok de fleste steilet ganske kraftig. Mest sannsynlig hadde de forlatt scena og stedet ganske kjapt, selv om de i utgangspunktet var i hypnotisk tilstand.

Man har altså full kontroll under hypnose! 

hypnose Hypnose brukt i terapi fungerer også på samme måte.

Når jeg har klienter, så kommer disse til meg frivillig for å få hjelp. De har et ønske og en forventning om å komme i en form for transe. Videre har de en forventning til at akkurat denne transe-tilstanden, skal kunne hjelpe dem med det gitte problemet de har kommet for.

Derfor, så lenge jeg snakker om ting som gir gjenklang for klienten – så slapper de bare mer og mer av. De blir derfor mer mottagelig for behandlingen og hjelpen jeg tilbyr – noe som igjen gjerne forsterker resultatene av behandlingen.

 

Det er rett og slett et samarbeid mellom meg og min klient.

Min hovedagenda er å hjelpe mine klienter med å hjelpe seg selv.

 

.

© 2017 Helseverden.no. Alle rettigheter reservert. Design av VinnVinn Reklame

Logg inn

eller    

Forgot your details?

Create Account