RAW Danse Studio

Regelmessig aktivitet og bevegelse gir økt helsegevinst, det er det ingen tvil om. Hos RAW Dance Studio kommer det medlemmer helt fra 3 år og opp til 60 år for å danse street dance.

 

Noen meter under bakken, midt i Trondheim sentrum, buldrer det tjukk bass ut av svære høytalere. Joggeskokledde føtter beveger seg synkront over parkettgulv mens instruktør Hulda viser vei med armer og bein. Temperaturen stiger i takt med bassen. Rommet blir med ett forvandlet fra en treningssal til et magisk sted hvor det eneste som eksisterer er en symbiose mellom bevegelser og musikk.

Dans fordi det er gøy

Daglig leder, Tomas Vikeland (34) har undervist i street dance i 9 år og brenner for hiphop. For et år siden kjøpte han studioet og ble både daglig leder og eier på en og samme gang. Han underviser fortsatt, men har nå åtte andre instruktører med seg for å fylle etterspørselen.

– På RAW gjelder anti-janteloven. Det viktigste vi lærer elevene våre, er at de kan skinne og skille seg ut. At de har alle noe spesielt ingen andre har og at alle kan lære av hverandre, forteller Vikeland stolt.

RAW Dansestudio

Daglig leder: Tomas Vikeland har undervist i Street Dance i 9 år.

– Det er ingen som melder seg inn hos oss fordi de vil mosjonere. De melder seg inn fordi de vil høre på god musikk, lære nye bevegelser, møte nye mennesker – og viktigst av alt, fordi de vil ha det gøy. At dans er god mosjon kommer som en bonus, legger han til. 

På danseskolen tilbyr de timer i åtte forskjellige dansestiller innenfor samlebegrepet street dance. Disse er igjen oppdelt i nivåer fra nybegynner til erfaren, barn eller voksen.

Lidenskap

Vikeland forteller engasjert om hvordan han for mange år tilbake som nysgjerrig og uerfaren, ble mottatt med åpne armer i break dance-miljøet. Det var begynnelsen på hans eventyr som danser, instruktør og innehaver av sin egen danseskole.

– Jeg har hele livet mitt vært glad i musikk og alltid vært aktiv, men jeg var ikke eksponert for dans i oppveksten og hadde ingen venner som drev med det. Men etter at jeg flyttet til Trondheim ble jeg ved en tilfeldighet kjent med en som drev på med breakdance, forteller han.

– Miljøet i Trondheim var ikke så stort, og besto av en håndfull dansere som tok imot meg med et smil. De lærte meg veldig enkle og helt grunnleggende steg i break dance. Deretter fikk jeg holde på litt selv. Etter at de hadde danset et par runder var jeg frelst, forteller Vikeland. Han legger til hvordan han med tiden spesialiserte seg i ”popping” og ”locking” som er to av de tidligste dansestilene som nå er underlagt kategorien hip hop.

 

Rytmisk musikk en stimulerende og oppløftende effekt, mens rolig og langsom musikk kan redusere og lindre spenninger og smerter.

Les mer om Musikkterapi

.

Vil skape trygghet med dansen

– Jeg tror at det å ha lyst til å danse er noe vi alle er født med. I dagens samfunn hvor du ikke er direkte oppfordret til å skille deg ut, føler jeg at mye av dansegleden er blitt undertrykt, påpeker Vikeland.

Han forteller videre om hvordan han synes det er synd at folk ofte lar alkoholen ta førstefokus når de først går ut på byen for å hygge seg.

– Jeg opplever at samfunnet bygger på at dans er noe du kan gjøre hvis du er beruset eller hvis du vil mosjonere. Ikke noe du gjør kun fordi det er gøy og sosialt.

– Hos oss er målet å gi elevene trygghet i dansen, slik at de tør å gjøre ting de aldri trodde de ville gjøre. Det gjelder alle aldre og uansett hvor du kommer fra. Når folk blir trygge og skjønner at de kan danse som de vil uten at noen skal holde dem igjen, er det opp til dem selv å finne sin egen vei i danseuniverset. Vi har så mange forskjellige stiler, nivåer og aldersgrupper at her vil de fleste kunne finne noe de elsker, forteller han.

RAW Dansestudio

RAW Dance Studio: Hos oss er målet å gi elevene trygghet i dansen, slik at de tør å gjøre ting de aldri trodde de ville gjøre.

Ambisjoner

Vikeland har reist mye rundt gjennom dansinga og dermed skapt seg et stort nettverk på kryss og tvers av landegrensene. Han vil ikke røpe noen hemmeligheter, men hinter lurt om at han har spennende prosjekter på gang for RAW.

– Vi tar sikte på å bli Norges største street dance-studio, og har som mål å bli anerkjent på verdensbasis. Vi vil jobbe for at verdenskjente koreografer og utøvere skal stå i kø for å få undervise hos oss, bekrefter han.

Drives med lidenskap

Det er ingen tvil om at RAW Dance Studio drives på lidenskap, med høy energi i seilene. Det er høy temperatur rundt oss mens vi snakker. Gjennom glassveggen, som skiller dansesalen fra venterommet, hører vi hopp og tramp blande seg sammen med melodier og beats. Det undervises og danses og konsentrasjonen på gulvet er sylskarp.

– Alle dansestilene vi underviser i kan gi veldig god mosjon. Jeg vil allikevel ikke anbefale, for eksempel hip hop kurs, om du ikke liker hip hop-musikk. Eller breakdance som styrketrening om du ikke blir inspirert av å snurre på hodet. Alle street dance-stiler har hver sin musikk, holdning, bevegelse og setting. Hvis du begynner bare for mosjonens skyld og disse ikke passer, kan du bli skuffet, understreker Vikeland og drar på smilebåndet.

Gjennom reisingen, dansingen og møtene med alle de flotte menneskene i street dance-miljøet. Han ser daglig hvordan dans gjør folk glad og på hvilken måte det skaper positivitet blant dem som danser.

– De som aldri ville tro de turte, står plutselig uredd i midten av en dansering og lar kroppen gjøre all snakkingen. Det er så herlig å se hver gang, avslutter han fornøyd.

 

© 2017 Helseverden.no. Alle rettigheter reservert. Design av VinnVinn Reklame

Logg inn

eller    

Forgot your details?

Create Account