Artikler fra behandlere

Psykodrama – om metoden:

Psykodrama er klassifisert som alternativ psykoterapi og sertifiserte psykodramaledere kan registrere seg i Brønnøysundregisteret og drive egen praksis. Grunnlegger av denne behandlingsformen er J.L Moreno (1889-1974), lege, teatermann og grunnlegger av blant annet gruppepsykoterapi. Han utviklet sin filosofi på begynnelsen av 1900tallet i Wien, Østerrike.

Hva ville barna ha gjort?

Basert på barns lekenhet og spontane væremåte utviklet han rollespillsteorien, uttrykt som rollebytte i dagens praksis. Hver gang han sto overfor en tilsynelatende umulig oppgave, søkte han til barnas spontane væremåte. Hva ville barna ha gjort?

Spontanitetsteorien baserer seg på en grunnleggende forståelse av at vi alle er født med et kreativt potensiale. Når spontaniteten og kreativiteten er balansert og aktive er menneskets ressurser tilgjengelige ut fra den konkrete konsteksten som råder.

 

Forløse spontanitet og kreativitet

Målet med enhver behandling er å forløse spontaniteten og kreativiteten. Til dette har vi tilgang på mange ulike teknikker, basert på behandler og den hjelpesøkendes ulike tilstedeværelse. En hver situasjon, minne, drøm, tidligere opplevelse kan undersøkes i en ikke-dømmende atmosfære preget av likeverdighet. Samtalen er sentral, samtidig som en psykodramatiker har tilgang på en rekke verktøy inspirert av teaterteknikker og andre kreative tilnærminger.

Mange vil oppleve at det personlige trykket letter, forståelsen blir klarere eller at nye ideer og løsninger finner sin vei.

Psykodrama er i prinsippet en gruppeform, men kan også foregå indviduelt i møte med terapeuten.
Det kalles da monodrama. I en sesjon er det vanlig med tre faser: oppvarming, spillfase og deling/refleksjon.

© 2017 Helseverden.no. Alle rettigheter reservert. Design av VinnVinn Reklame

Logg inn

eller    

Forgot your details?

Create Account