Som så mange andre har jeg hele livet visst hva som er riktig for meg. Jeg har hatt drømmer, visjoner og en indre veiviser. Som så mange andre har jeg lært å legge bort disse drømmene og visjonene, jeg har ignorert den indre veiviseren og lært meg å tenke hva som er fornuftig.

For samfunnet krever av oss fra vi er bittesmå. Fra vi som 1 år gamle kommer i barnehagen til vi går av med pensjon blir vi formet, knadd og støpt til å bli nyttige samfunnsborgere. Nyttige for hvem?

Satt på hylla

Lever du som deg selv?

Vi skal lære å være nyttige, produktive og skape mer verdi i samfunnet. Noen som har fundert over hvorfor? Hvis du stiller spørsmål rundt disse tingene blir du ganske fort dupert og satt på hylla. Hylla for naive, drømmende, litt dumme og korttenkte individ. Du vet, den hylla hvor idealismen florerer mens sunn fornuft og realisme er fraværende.

Og hvem vil vel sitte der å blomstre med en gjeng utskudd mens de andre (viktige) er på den riktige og samfunnsnyttige hylla? De fleste mennesker jeg kjenner lengter etter å bli anerkjent og elsket for den de er. Derfor forandrer de seg, slik at de kan bli elsket og anerkjent. Noen som ser ironien her?

Vi legger bort våre iboende sannheter og nekter å lytte til vår indre veileder. For vi velger heller å gjøre det naboen, kollegaen og kjæresten gjør. Slik at vi er trygge, slik at vi får kjærlighet og kan være en del av flokken. Men hva om de andre i flokken gjør akkurat det samme som oss? Da er vi bare en haug med mennesker som gjør noe vi egentlig ikke vil fordi vi tror de andre vil..

Rykk tilbake til start!

Jeg har fra så tidlig som jeg husker alltid visst hva som er riktig for meg. Men livet har lært meg at det er farlig å stå for sin egen sannhet. Jeg lærte at når jeg viser min styrke og kraft blir jeg slått tilbake med kritikk, utestengelse og ignorering. Slik har jeg lært meg å tvile på min indre veiviser, tvile på min egen dømmekraft og mine egne sanseinntrykk. For de andre vet tydeligvis bedre?! Deres sannhet er mer sann enn min? Det må den være ettersom de ikke aksepterer min sannhet og anerkjenner meg for den jeg er?  Slik har jeg skapt meg et liv og en hverdag som egentlig ikke er min. Slik har jeg skapt mitt eget tankespinn og mine egne helseutfordringer.

Det å bli avvist er et av menneskets største frykter, fordi vi vet at vi ikke overlever uten flokken vår. Og jeg har hatt en enorm frykt for å bli avvist, nettopp fordi jeg har opplevd det så mange ganger i livet mitt. Slik har jeg i lange perioder i livet stengt av mine egne sannheter for å tekkes andre rundt meg. Ikke fordi jeg måtte det, men fordi jeg TRODDE jeg måtte det.

 

Lever du som deg selv?

Foto: Silje Kristine Larsen

Nå er livet mitt eget, mer enn noen gang, likevel er det fortsatt ting å jobbe med. Det er ting i livet som er mer utfordrende enn andre å håndtere på den måten jeg ønsker.

Penger – det må vi ha i dagen samfunn. Hvordan kan jeg styre mitt eget liv slik jeg ønsker det og samtidig tjene nok penger til å gjennomføre mine mål?

Kjærlighet – hvordan kan jeg leve i kjærlighet til meg selv og samtidig ta hensyn til andre? Hvordan kan jeg ha sterke og gode relasjoner uten å gi slipp på den jeg innerst inne er?

Hva så da?

Det hjelper ikke å gå på all verdens kurs i livsstil og yoga hvis du ikke bruker det du lærer til å skape en dypere innsikt i deg selv.  Ja, du får mer energi av å spise riktig, ja du får mer indre ro av å meditere. Disse tingene er viktig for at du lettere skal greie å komme i kontakt med deg selv og din indre veileder. Men så da? Når du har gjenoppdaget hva du EGENTLIG trenger for å leve i glede og frihet?

Du må starte å GJØRE det din indre veileder forteller deg! Du må starte å leve det som dypest sett er sant for deg!

Ellers kan du gi blaffen i det mindfullnesskurset og heller bruke pengene på nye gardiner!

I dag har jeg blitt minnet på hvor viktig det er for meg å leve i min egen kraft. Jeg vil nemlig designe mitt eget liv – det er mitt og jeg vil bruke det til det som er sant for meg!

 

.Først publisert på bloggen til Trudes terapi, 9. oktober 2017

© 2017 Helseverden.no. Alle rettigheter reservert. Design av VinnVinn Reklame

Logg inn

eller    

Forgot your details?

Create Account