fruktlær

fruktlær

 

Fruktlær er most frukt eller bær som tørkes og kuttes i strimler. Smaken blir intens, og de holder seg lenge. Tror jeg. Vi spiste dem opp på fem minutter. 🙂

Fruktlær, fruktstrimler

Bærmassen smøres utover et bakepapir.

Frukt- og bærsesongen i Norge er altfor kort, men du kan enkelt ta vare på smakene og næringsstoffene ved å lage fruktlær eller fruktstrimler. Fin å ha som turmat, og god å spandere i barnehagen når det er bursdag. Lager du av tyttebær, kan du servere det til steika utover høsten.

Enkel oppskrift

Vi brukte bringebær, litt sitron og sukrin, og moste det skikkelig i en blender. Massen smurte vi utover et bakepapir, ca 3 mm tykt, og lot det stå åtte

Fruktlær

Etter åtte timer i dehydrator.

timer i dehydrator på laveste varme. Du kan også tørke dem i ovnen: Sett den på 50 grader, sett døra litt på klem (så blir temperaturen i praksis litt lavere, og dampen slipper ut), og la det stå ca like lenge.

Fruktlæret skal ikke være klissete, men seigt, og ikke sprøtt når det er ferdig. 😊

Du kan også bruke annen søtning, som honning, eller sukker for den saks skyld, eller bruke kun bær.

Klipp fruktlæret i strimler, og rull dem sammen. Oppbevares i lufttett glass.

 

Bloggen Tradisjonskost har en oppskrift på fermentert fruktlær.

Les også om vannkefir, en enkel og sunn sommerdrikk.

© 2017 Helseverden.no. Alle rettigheter reservert. Design av Call2Action

Logg inn

eller    

Forgot your details?

Create Account