En ny retning

Høsten er tid for nye prosjekter og en frisk start. Men hvilken retning skal du velge? Vi har snakket med to studenter som har valgt studier innen alternativ behandling, om hvorfor de valgte som de gjorde, og hvordan livet som student arter seg. 

Silje

 

Silje Kristine Larsen har jobbet i mange år som butikksjef, men kjente at det var noe som manglet i livet. Etter at hun begynte på Hjerteakademiet har hun merket store forandringer i seg selv.

– Det kjentes som om jeg var en tikkende bombe, rett og slett, jeg var syk og irritabel, og det liksom gnagde i sjela mi.  Jeg så annonsen på Facebook, og det virket så spennende og appellerte virkelig til meg. Jeg hadde nesten gått ferdig permisjonen med barn nummer to, og skulle tilbake i full stilling.

 Silje er entusiastisk og engasjert når hun forteller om hvordan hun bestemte seg for å søke på Hjerteakademiet. Hun brukte to måneder på å tenke seg om før hun bestemte seg, og selv om både tidsklemma og økonomiske hensyn bekymret henne noe, var dette noe hun ville satse på.

Silje

 Hva var det i annonsen som fenget?

– Det stod «vil du hjelpe andre?», «har du lyst til å utvikle deg selv» og «har du lyst til å lære om deg selv», blant annet. Og så ble EFT (emotional freedom techniques, red amn.) nevnt, noe jeg synes er veldig spennende, i tillegg til hypnoterapi, kosthold og coaching. Jeg har alltid vært interessert i alternativ behandling. Så jeg tenkte at man lever bare én gang, og følte meg skikkelig ellevill da jeg meldte meg på. Det var litt ulikt meg å kaste meg ut i noe sånt.

Masterutdanning

Hun begynte i fjor høst, og tok første eksamen i mai. Denne høsten er hun del av det første kullet med masterstudenter på Hjerteakademiet. Av klassen på 22 i fjor fortsetter 10 studenter på masterutdanningen. Da skal de fortsette å lære om ulike behandlingsformer, samt markedsføring og det å starte en egen bedrift.

– Det sier jo litt om hvor fornøyde alle var, alle var 100% fornøyd med skolen. Masteren er litt mer nettbasert, og det blir ikke så mange helger. Det er en fordel for meg som har jobb og to barn. Men så langt har studiet vært helt fantastisk, og det har vært helgebasert, fredag, lørdag og søndag. Fredager var det mye teori, evaluering av hvordan det hadde gått siden sist, og hvordan vi hadde det. Så ble en ny behandlingsform introdusert, som vi skulle få prøve ut på lørdag og søndag, jobbe i grupper og øve oss. Søndagen ble avsluttet med en evaluering, og så fikk vi gjerne en oppgave til neste gang. Rachel (Wilmann, red anm.) hadde de fleste timene, men det var også to assistenter der, så vi hadde alltid noen å spørre. Vi hadde også en Facebook-gruppe vi var veldig aktive i.

Godt miljø på skolen 

Hun er også opptatt av å fremheve det gode miljøet på skolen.

– Det var rart, første skoledagen. Det virket som om alle 22 allerede var venner, og det var helt fantastisk. Det var skummelt å teste ut behandlingsformer på hverandre og arbeide i grupper i starten, men det ble enklere ettersom du ble tryggere på gruppa di. Det var veldig viktig at man kunne stole på hverandre, og det var lett, for vi fikk et veldig spesielt bånd. Gjennom EFT skal du grave i ditt innerste, og ta opp ting som er utfordringer i livet ditt. Vi fikk røsket opp i en del ting, og det var nødvendig for at vi skulle utvikle oss.

Hun fortsetter:

– Det er ganske spesielt når det er folk du egentlig ikke kjenner så godt, men det var selvfølgelig ikke det vi startet med. Studiet har en veldig bra oppbygning sånn sett, man blir bedre og bedre kjent, og kan støtte hverandre, bygge hverandre opp. Det er ikke sånn at alle trenger å ha store problemer. Jeg trodde ikke jeg hadde noen problemer, bare surfet gjennom livet, men hvis man løfter på lokket, tar seg tid og bruker energi på å finne ut av deg selv så lærer du veldig mye. Det er som en skattekiste!

Vil starte opp egen praksis

Silje har nå planer om etter hvert å starte sin egen praksis som terapeut, selv om hun opplever det som litt skummelt.

– Det er usikkert å starte for seg selv, du vet jo ikke om du får noen pasienter. Samtidig har vi lært så mange gode teknikker på skolen, så den sjansen tar jeg!

 

— — — — — — — — — — — — —

 

Rakel Bredesen har vært student ved Herkules Astrologiskole i fire år. Hun hadde lenge ønsket å studere astrologi, og ble glad da denne muligheten åpnet seg i Trondheim. Vi møter henne på «Huset» på Persaunet, hvor skolen har sin base.

Rakel

– Jeg startet studiene på Herkules i september 2010, og var en del av det aller første kullet her på Persaunet. Jeg ble oppmerksom på en annonse i Byavisa en torsdag, og så at studiestart var allerede påfølgende lørdag. Så jeg ringte med én gang, og siden det fremdeles var plasser, meldte jeg meg på. Jeg hadde vært inne på nett og lett etter muligheter for å studere astrologi før, men da var det bare astrologiskole i Oslo. Så jeg ble kjempeglad da jeg så annonsen!

  Hvordan er studiet lagt opp? 

– Undervisningen er basert på forelesninger, organisert kollokvie-arbeid, studentpresentasjoner og diskusjon, egne klienter, veiledning, samt selvstudie. Man leverer også diplomoppgave og eksamener på ulike trinn. Skolen vektlegger både den den ytre, personfokuserte astrologi, det vil si den eksoteriske tilnærmingen, og den indre sjelelige/psykologiske, altså den esoteriske tilnærmingen til astrologi. Studiet er helgebasert, og strekker seg over syv helger hvert skoleår, tre før jul og fire etter. Grunnstudiet strekker seg over to år deltid. Det første året skal gi grunnleggende kunnskaper om astrologi og har en mer eksoteriske tilnærming. Deretter kommer profesjonsstudiet, som har en mer esoterisk tilnærming.

Studerer også sjelen

Hun forklarer at det første året stort sett dreier seg om grunnleggende abc innen astrologi, men at man går dypere og dypere inn i astrologiens verden for hvert år, og at man aldri blir helt utlært.

– Etter hvert handler det mer om esoterisk astrologi. Det bygger blant annet på tanken om at når du studerer ditt eget horoskop, så studerer du også sjelen din. Det rommer veldig mye, og går veldig dypt. Det har en innvirkning på personlig, sjelelig og åndelig plan, og den klassiske astrologien går ikke så dypt, det blir mer generelle tolkninger, ikke riktig så personlig. Det er forskjell på hvor mange år studentene velger å studere, noen hopper av etter to år, andre velger å fortsette ett eller to år til. På meg har det faktisk blitt fire år. Samt et femte år der undervisningen er nettbasert via webinar.

Hun fortsetter:

– Vi er flere som har valgt denne løsningen. Vi er opptatt av å få til et astrologimiljø her i Trondheim, og har derfor vært engasjert i Astrologiforeningen, Astrocafé, samt å delta på kollokvier. På en måte blir man “evig student” i astrologi, for for det er et fag man virkelig kan fordype seg i. Herkules Astrologiskole ligger mitt hjerte nær, og jeg er opptatt av at vi skal fortsette med flere klasser. Derfor er det viktig for meg at alle studentene trives, og at vi har kollokvier der vi utveksler kunnskap, og at man tar vare på det som er bygget opp.  

 Hva kan man bruke kunnskapen til?

– Når du studerer ditt eget horoskop kan du blir mer “sann mot deg selv” og de ressurser og muligheter du har. En større forståelse for hvordan du tenker, føler og handler, og hva som er viktig for deg, i tillegg til å forstå andre, på deres premisser. Det er derfor et viktig redskap i alle mellommenneskelige relasjoner. Man ser også hvordan astrologien utspiller seg i dagliglivet og samfunnet rundt oss. Alle nasjoner og organisasjoner har et fødselskart. Astrologi er en tidløs visdom som er like anvendelig og gjeldende for alle mennesker til alle tider. 

 

Selv jobber Rakel som jordmor, men tar også på seg oppdrag som coach på fritiden. Hun ønsker etter hvert å bruke mer tid på dette.

– Jeg får kontor her fra første september. Da blir det i første omgang som astrolog, eller astro-coaching. Jeg har jo selvfølgelig en jobb utenom, med dette er noe jeg virkelig har lyst til, så jeg er bare nødt til å prøve. Det er litt forskjellig hva studentene her ønsker. Mange studerer for sin egen del, fordi de synes astrologi er spennende. Noen er terapeuter fra før, og holder på med forskjellige alternative ting, men ikke alle. Noen er lærere. Felles for dem er at de synes dette er et spennende redskap å bruke. Det som går igjen er nok at mange jobber med mennesker.

Hvem vil du anbefale å studere her?

– Jeg tenker at det er for alle, men du må kanskje ha en tro på at mennesker består av noe som er større enn det vi fatter. At det kan være noe som påvirker oss, og virker gjennom oss. Det høres kanskje litt merkelig ut, men det at det er noe guddommelig i alle. Du trenger ikke mye forkunnskap, men du må være litt nysgjerrig, rett og slett. Nysgjerrig på å lære noe nytt, og å lære om seg selv. Du må tørre å møte deg selv i døra, og finne sider ved deg selv du kanskje ikke liker. Men det er viktig å ikke skyve alt under teppet. Det som er veldig fascinerende er at alt har et horoskop, alt har en begynnelse, eller en fødsel.

Hun forteller entusiastisk videre om at alle har et fødselskart som er helt unikt for dem. Dette gjelder til og med for tvillinger som er født med bare sekunders mellomrom.

– Det er to sjeler, og selv om de kan ha ganske likt utgangspunkt med tanke på muligheter, kan man se at de kan bli veldig forskjellige, fordi det handler om hvordan man bruker ressursene sine og byr på seg selv. 

Hun er opptatt av at det stadig er nye områder å utforske innen astrologi. 

– De gamle filosofene var også astrologer. Folk flest forbinder det med ukeblader, men det er mye dypere enn det, det er så mye mer. Man blir aldri utlært, men man lærer hele veien, og blir mer bevisst på seg selv og de rundt seg.

 

Les også:

Astrologi – mer enn bare stjernetegn

Bruk hodet – følg hjertet

 

© 2017 Helseverden.no. Alle rettigheter reservert. Design av VinnVinn Reklame

Logg inn

eller    

Forgot your details?

Create Account