Svært få tilbyr biopati som behandling i Norge. Helseverden har snakket med en av de få som praktiserer akkurat denne formen for helhetsterapi. Biopat Terje Valentinsen forklarer at biopatiens positive virkning avhenger av folks egeninnsats.

 

Biopati er en alternativ helhetsterapi, og er satt sammen av amerikansk biologisk medisin, tysk immun- og symbioseterapi samt skandinavisk naturmedisin. Filosofien er også sterkt preget av kinesisk medisin. Biopati er altså intet grunnleggende nytt, men en sammensetning av flere terapiformer som til sammen kompletterer hverandre. (Fra Biopat Terje Valentinsen på sine hjemmesider.)

 

– Biopati er en helhetlig behandlingsmåte på ubalanse i kroppen, forteller Biopat Terje Valentinsen. Han har behandlet mennesker i 13 år  ved siden av fulltidsjobben som programmerer i Trondheim. Han er opptatt av kroppens evne til å rense seg selv og hvordan vi skiller ut avfallsstoffer. Måten han behandler mennesker på handler mye om å etterstrebe en renhet i kroppen, og fokusere på å bli kvitt betennelser og giftstoffer.

 

Få behandlere i Norge

Valentinsen har mange diplomer og beviser på at han er godt skolert som utøver av naturmedisin. Han er også en av svært få som tilbyr biopati som behandlingsmetode i Norge.

 

– Biopati er en terapiform som kan behandle hva som helst, fordi vi jobber med å finne årsakene til problemer og ta det bort, for så å jobbe med å styrke hele kroppen, forklarer Valentinsen.

 

– Men vi har ikke lov til å behandle hva som helst, som for eksempel kreft eller andre alvorlige lidelser- men vi kan gi støttende behandling til pasienten om legen godkjenner det, legger han til.

 

Utdannelsen som biopat tok han i Danmark. Han forteller at det er mange som tar utdannelsen uten å nødvendigvis starte praksis etterpå.  Hvem som i utgangspunktet ønsker å ta utdannelsen er varierende i følge Valentinsen.

 

– Det finnes alt fra sykepleiere til folk som enten er nysgjerrig eller som ønsker en mer interessant utdannelse enn den de hadde fra før, som begynner med det, forteller han.

Naturterapeut på deltid

Valentinsen tilbyr biopatisk behandling en dag i uka, for resten av tiden jobber han som dataprogrammerer.

 

– Jeg kom til et sted i livet da jeg hadde lyst til å gjøre noe annet enn å bare drive på med programmering, så da utdannet jeg meg til Biopat. Jeg hadde da allerede en stor interesse for kosthold og naturmedisin. Jeg er veldig opptatt av å finne essensen og sannheten i ting. Det som er ekte og riktig, understreker han.

 

Forholdet til naturmedisin startet tidlig, da han allerede som 13-åring fikk kjenne naturmedisinsk virkning på kroppen.

 

– Jeg fikk et smertefullt eksem på hendene da jeg var ung og oppsøkte dermed en naturterapeut. Han fortalte meg at jeg ikke tålte giftstoffene i mat og ba meg kutte ned på rødt kjøtt og helle spise mer fisk for å nevne noe. Etter å ha fulgt rådene han ga meg, forsvant problemene helt til slutt, forteller Valentinsen engasjert.

 

Biopatien ble grunnlagt på begynnelsen av 80-tallet. Den første biopatskolen ble etablert i København i 1981, og samme år ble tittelen registrert og varemerkebeskyttet. Seinere har biopati spredt seg til de øvrige skandinaviske landene samt Spania og England.

 

 

Egeninnsats og behandlingsmetode

blomstermedisin bachValentinsen forklarer at biopatiens positive virkning avhenger av folks egeninnsats. Han tilbyr blant annet håranalyse og irisanalyse og bygger mye av vurderingene sine etter å ha intervjuet pasienten nøye. Han komplementerer gjerne behandlingene med andre naturterapeutiske elementer som for eksempel urtemedisin og nordlysmassasje.

 

– Man må være villig til å endre livsstil for å oppnå resultater, hvis ikke så går det ikke. Den største utfordringen er at folk ikke følger opp, og da vil man heller ikke få ønsket virkning. Denne behandlingen er helhetlig og noe som virker på lang sikt, understreker han.

 

– Jeg jobber mye med å motivere og forklare folk, slik at de har en tydelig forventning om hva som vil skje. Man må være forberedt på at man ikke blir frisk med en gang.

 

Valentinsen forteller om klassiske feil som folk ofte gjør, deriblant å spise tung mat sent på kvelden eller for eksempel at de er stresset når de spiser. Han mener at slike uvaner er det første man må ta bort, og at man bør sørge for at forholdene i tarmen er gode.

 

– Jeg har aldri hatt inn en pasient med store problemer hvor de ikke samtidig har hatt problemer med fordøyelsen. Melkesyrebakterier er supereffektivt i mange tilfeller, for folk har ofte dårlig tarmflora av forskjellige grunner. Da er det gjerne  feil kosthold, stress og uvaner som innvirker negativt.

 

Prognoser og diagnostisering

Valentinsen bruker en av og til  en maskin som heter Introspect for å undersøke pasientene sine. Den fungerer slik at den sender frekvenser inn i kroppen til pasienten via øreklokker, hvorpå kroppen gir et resonanssvar tilbake som kan si noe om hvilke sykdommer pasienten kan ha.

 

– Jeg har hatt pasienter som har kommet tilbake hit etter tre måneder hvor de har fulgt mine anbefalinger, og vært som helt nytt menneske, forteller Valentinsen.

 

Han forteller videre om hvordan mye av kroppen er totalavhengig av ”kraftfor” til å leve på som for eksempel vitaminer, mineraler og et godt kosthold for å fungere optimalt. Å unngå giftstoffer er noe av det Valentinsen anbefaler på det sterkeste.  Han viser frem forskjellige oversiktskart og statistikker som viser målinger av kroppens nivåer og allergiprosenter.

 

– Analyseverktøyene mine er ikke diagnostisk, det er legen som setter en diagnose. Naturmedisineren analyserer, understreker han.

 

Valentinsen peker på forskjellige plager og infeksjoner som han mener skyldes dårlige kostholdsvaner og uheldige behandlingstilnærminger. Han påpeker flere ganger at det er derfor biopatien har en helhetlig tilnærming til et menneskes helsetilstand.

 

– Men uansett hvilken sykdom kroppen sliter med er så er det å holde kroppen ”ren” det smarteste du kan gjøre for å ha god helse, avslutter Valentinsen.

 

 

 

© 2017 Helseverden.no. Alle rettigheter reservert. Design av VinnVinn Reklame

Logg inn

eller    

Forgot your details?

Create Account