Urtemedisin er brukt i mange år for å behandle sykdom. Eksempelvis så benytter en naturopat seg primært av forskning fra den vitenskapelige tilnærmingen i urtemedisinen. Videre suppleres det med kunnskap fra den folkemedisinske forståelsen av urtene. Gjennom disse tilnærmingsmåtene tilstreber terapeuten en enhetlig og brobyggende behandling.

Ut i fra symptombilde og person velges urter som søker å påvirke personen til bedre helse, samtidig som de kan virke lindrende der dette er nødvendig. Urtemedisinen kan både inntas gjennom munnen – som te eller kapsler, innåndes eller smøres på huden. Dette avhenger av type urt og lidelse. Urtemedisin inngår ofte i ernæringsterapien, men fungerer også som en selvstendig terapiform.Urtemedisin - helseverden.no

Urtemedisin og dens historie

I uminnelige tider har urter spilt en betydningsfull rolle i menneskenes tilværelse. Menneskenes forhold til urter har vært knyttet til vår skiftende utnyttelse av naturen. Jo nærmere naturen vi befinner oss, desto flere planter betrakter vi som verdifulle. Tidligere levde mennesket mer i pakt med naturen og utnyttet plantene i medisinen, i matlaging og til hjelp i den daglige husholdning. I de senere årene har farmasøytisk forskning og industri vist stor interesse for stoffer fra plantenes verden. Flere nye medisiner er nå utviklet av planter som har vært i tradisjonell bruk. Det vises en sterk økende interesse for naturens egne helbredende vekster blant Norges befolkning. Og norskproduserte urter er i sterk vekst.

Kilde: http://www.naturopatforbundet.no (NNL)

Behandlere som tilbyr dette:

© 2017 Helseverden.no. Alle rettigheter reservert. Design av VinnVinn Reklame

Logg inn

eller    

Forgot your details?

Create Account