Gerson-terapi er en diett uten salt som ble utviklet av den tyske legen Max Gerson på 1920-tallet. Dietten består av regelmessig inntak av frukt- og grønnsaksaft av organisk dyrkete råvarer, bakte poteter, havre og salater.

Dietten er svært vitaminrik, og utelukkende fri for salte, røkte og hermetiske matvarer. Kaffe, sterk te, alkohol og tobakk blir betegnet som gift under behandling.

Behandlingsmetoden hevdes å være en rensing av kroppens oppsamlede giftstoffer, samt stimulerende for enzymproduksjonen for å bedre fordøyelsen. Det finnes foreløpig lite dokumentasjon på at Gerson-terapi har noen virkning. Metoden benyttes mot migrene og ble tidligere benyttet mot tuberkulose.

Se film om Gerson-terapi:

Kilde: NIFAB – nasjonalt informasjonssenter for alternativ behandling

Behandlere som tilbyr dette:

© 2017 Helseverden.no. Alle rettigheter reservert. Design av Call2Action

Logg inn

eller    

Forgot your details?

Create Account