Floating, eller Flyt-terapi, er en behandling hvor klienten finner større ro og tilstedeværelse ved å flyte i saltvann inne i en lukket tank. Den skal ifølge utøverne gi dyp avslapning for å senke blodtrykk, samt stabilisere hjerterytmen og stoffskiftet.

Hva er Floating?

De siste årene har det dukket opp såkalte «floating»-tilbud over hele landet. Konseptet er: Du flyter i kroppstemperert saltvann, uten noe press mot kroppen, i en helt mørk tank, uten lyd og lukt. Alle sansene dine er av og hjernens balansesystem trenger ikke å være aktivt. Det eneste du hører er din egen pust og hjerterytme.

Floating – ikke et nytt fenomenFloating (flyt-terapi)

Å flyte i tank er ikke et nytt fenomen. Den første tanken ble utviklet i 1954 av den amerikansk legen, psykoanalytikeren og skribenten John C. Lilly. Han forsket på søvnproblemer, og anretningen ble laget som et middel til sansedeprivsjon. På 80-tallet falt populæriteten på grunn av folks frykt for smittefare etter at AIDS-viruset ble kjent, og etter at kult-filmen «Altered States» kom ut. De siste årene har tanken kjempet seg tilbake og opplever ny popularitet. Her i landet finner vi flytesentre i Bergen, Sarpsborg, Drøbak, Oslo, Stavanger, og et er under planlegging i Trondheim.

Hjelper mot både fysiske og psykiske problemer

Flere forskningsrapporter viser at floating kan ha en positiv innvirkning på kognitive felt som kreativitet, økt læringsevne og bedre hukommelse. Det kan også ha en positiv innvirkning på angst, depresjon, blodtrykk og kroniske smerter.

Under en «float» får kropp og muskler hvile, og det kan lette muskel- og leddsmerter, samt at det har positiv innvirking på restitusjon.

Saltere enn Dødehavet

Hver av tankene er fylt med 450 kilo salt, noe som gjør det saltere enn Dødehavet.

Kroppen tar opp mye natrium mens man «floater». Det tenkes at mennesker som har kroniske muskelsmerter, vil oppleve mer velbehag med alt opptaket av natrium i musklene. Det vil si at metoden skal være god for mennesker med fibromyalgi.

 

Kilde: Artikkel fra 2017 i KK.no

Behandlere som tilbyr dette:

© 2017 Helseverden.no. Alle rettigheter reservert. Design av VinnVinn Reklame

Logg inn

eller    

Forgot your details?

Create Account