Feng Shui eller fengshui (風水) er den gamle kinesiske praksis for å plassere og arrangere rom for å oppnå harmoni med miljøet. Behandlingsmetoden har sin opprinnelse i taoisme, og er anslått til å være over tre tusen år gammel. «Feng Shui» betyr bokstavlig talt «vind og vann» på kinesisk.

Hva er Feng Shui?

Feng shuiTradisjonell («klassisk», «autentisk») feng shui er en kinesisk etnovitenskap som henvender seg til planlegging og utarbeidselse av byer, landsbyer, boliger og bygninger. Konstruksjonen av graver og gravkamre inkluderer også feng shui, men reglene for boliger skiller seg fra dem som gjelder «yin-hus» (de dødes hus). Feng shui ble stemplet geomantikk av kristne misjonærer i Kina i det 19. århundret; imidlertid skiller disse to seg klart fra hverandre når det gjelder både hensikt, mål og midler.

Navnet feng shui betyr «vind og vann». Begravelsesboken sier at «Qi’en (livsenergi) spres i Vinden og samles på Vannets grenser». Derav navnet.

Les mer om Tradisjonell kinesisk medisin

Luopan kompass

Tradisjonelt sett brukes det i metoden et spesielt kompass som kalles Luopan, og et omfattende utvalg matematiske iterasjoner. Den gamle kinesiske praksisen har grunntekster, kjerneteorier og metoder, og en imponerende fortid basert på arkeologiske oppdagelser og arbeidet til arkaeoastronomer.
Tradisjonelle feng shui-skoler kan deles i to generelle grupper: San He («tre harmonier») og San Yuan («tre sykluser»). Førstnevnte fremhever effekten av omkringliggende terreng, mens sistnevnte legger mer vekt på tidens innvirkning.

Feng Shui i nyere tid

Feng shui kom til USA tidlig på 1800-tallet med de første kinesiske immigrantene. Metoden er fortsatt brukt på landsbygda i Kina, i Taiwan, Malaysia, Singapore og Hong Kong. Den er ikke riktig så velkjent blant den yngre befolkningen i Kina.

 

Se film om Feng Shui:

Kilde: wikipedia

Behandlere som tilbyr dette:

© 2017 Helseverden.no. Alle rettigheter reservert. Design av VinnVinn Reklame

Logg inn

eller    

Forgot your details?

Create Account