Ernæringsterapi (Ortomolekylær medisin) er en terapiform hvor man etter å ha analysert kosthold og livsstil, gir råd om hvordan man bør endre kostholdet.  Og hvilke kosttilskudd som kan være fornuftige i den gitte situasjonen. Ernæringsterapeut er ikke en beskyttet tittel i motsetning til ernæringsfysiolog.
 

Hva er ernæringsterapi – ortomolekylær medisin?

Ernæringsterapi brukes som betegnelse for en behandlingsform. Hvor man med basis i funksjonell medisin og en utvidet forståelse av koblinger mellom kost, livsbetingelser og kroppens hukommelse, anvender kost til både sykdomsbehandling og forebygging. Ved hjelp av samtale, samt blod- og urinprøver, mener ernæringsterapeuten at han kan avdekke det han kaller biokjemiske ubalanser hos klienten. Han mener at sykdom og plager skyldes under- eller overskudd av visse stoffer. Basert på dette, anbefaler han det han mener er et optimalt tilskudd av vitaminer, mineraler, fettsyrer og aminosyrer for å motvirke ubalanse.Ernæringsterapi/Ortomolekylær terapi

Ernæringsterapi mot helseplager

Ortomolekylær medisin bygger også på en teori om at de fleste ikke-smittsomme sykdommer og helseplager skyldes en kombinasjon av feilernæring, belastende livsstil (stillesitting, stress osv), skadelig miljø (luftforurensning, urent vann, jordstråling osv) og arvelige disposisjoner. Terapeutene mener derfor at det å endre livsstil, også kan bremse sykdomsforløp, dempe symptomer, eller helbrede sykdommer. Det er kjent og enighet om at livsstilsendringer kan være helsebringende for mange kjente helseplager .

“Opus Magnum” – Andrew W. Saul

Et omfattende bokverk som forklarer bakgrunnen for ortomolekylær behandling fra dens spede begynnelse på 1930-tallet og fram til i dag. Den så dagens lys i 2014 i form av et opus magnum på 800 sider. Boka er redigert av Andrew W. Saul, PhD (f. 1955). Og består av publiserte artikler fra 65 fagfolk som med praksis fra pasientbehandling, forskning, dokumentasjon og offentlig debatt om årsaker til og behandling av kroniske sykdommer. The orthomolecular treatment of chronic disease2 er praktverket som enhver lege eller ernæringsterapeut bør ha i bokhylla og bruke aktivt i egen praksis.

Kilde:
http://no.wikipedia.org/wiki/Ernæringsterapi
NIFAB

Behandlere som tilbyr dette:

© 2017 Helseverden.no. Alle rettigheter reservert. Design av VinnVinn Reklame

Logg inn

eller    

Forgot your details?

Create Account