Emotional Freedom Techniques (EFT) er verdens mest utbredte energipsykologiske behandlingsmetode, ofte også kalt psykologisk akupunktur (uten bruk av nåler). EFT har vokst og er blitt spredd verden rundt i omtrent 10 år. Et eksempel er Saudi Arabia der det finnes mer enn 150 EFT terapeuter på nivå 2 eller høyere. Hundre tusener av mennesker har erfart personlige forbedringer vha EFT.

Hva er Emotional Freedom Techniques – EFT?

EFT er basert på en revolusjonerende ny oppdagelse, som bryter med vanlige oppfatninger innen tradisjonell psykologi. Det baserer seg på at årsaken til alle negative følelser skyldes forstyrrelser i kroppens energiflyt. Bemerkelsesverdig ofte blir man kvitt problemer, både psykiske og fysiske ved hjelp av en utradisjonell (lett) banking med fingrene på en serie punkter på kroppen, samtidig som man har en mental fokus på problemet/lidelsen. Disse punktene korresponderer med akupunkturpunkter på energimeridianene. Der det finnes en ubalanse, finnes det en korresponderende blokkering av energiflyten gjennom meridiansystemet. Emotional Freedom Techniques

Effekten av EFT

Behandlingsformen anses å ha god effekt som behandlingsmetode, og egner seg på et svært bredt spekter av problemer. I den grad man kan snakke om at “det enkle er ofte det beste”, passer Emotional freedom techniques godt til denne beskrivelsen.

De fleste energiske ubalanser blir helt eller delvis fjernet i løpet av kort tids behandling med denne prosessen. Noen tilfeller krever imidlertid lenger behandling.

Her er noen eksempler på tilstander som Emotional Freedom Techniques kan hjelpe mot:

– Frykt relatert til prestasjoner som å snakke i forsamlinger, konsentrasjon, sport etc.
– Fobier som frykt for høyder, fly, lukkede rom, kjøring etc.
– Traumatiske hendelser som fysisk/psykisk mishandling, ulykker etc.
– Forstyrrende følelser som depresjon, sinne, negative tankemønstre osv.
– Følelser relatert til avhengige mønstre som spising, røyking m.m.
– Følelser relatert til fysiske tilstander
– Dysleksi
– Allergi

Video som forklarer og viser litt hva behandlingsmetoden går ut på:

© 2017 Helseverden.no. Alle rettigheter reservert. Design av VinnVinn Reklame

Logg inn

eller    

Forgot your details?

Create Account