Edelstensterapi innebærer at edelstener i ulike farger benyttes i forebyggende og behandlende øyemed ved fysiske og psykiske problemer. Anvendelse av edelstener som alternativ terapi har en lang historie med ukjent opprinnelse, men har blitt praktisert i India i tusenvis av år. Bakgrunnen er edelstenenes sammenheng med farge og lys. 

Hva er Edelstensterapi?

Menneskene anses, som edelstenene, å utstråle regnbuens farger; Fiolett, indigo, blått, grønt, gult, orange og rødt. All materie, inkludert, det levende, har sitt eget energimønster, og hvert mønster anses å ha sammenheng med spekterets farger. De sju fargene i regnbuen settes i sammenheng med de sju chakras, energisentraene i kroppen. Hver chakra tilsvarer en farge og en viss del av kroppen. Fargene og edelstenene anses også å ha sammenheng med planetenes konstellasjoner og astrologiske symboler. En spesiell, edelsten velges ut som terapeutisk middel på bakgrunn av det symptombilde som hører sammen med stenen og av og til også stjernetegnet. Stenen kan også eksempelvis bæres på kroppen eller Edelstensterapihas tilgjengelig for å betraktes.

Krystaller i verden

Kvartskrystaller har i tusenvis av år blitt benyttet til forskjellige formål i forskjellige kulturer. Blant annet i Egypt og i de fleste sjamanske kulturer fra Australia, Asia til Amerika. I følge Navajo-indianerene la gudene under skapelsen en liten bergkrystall i munnen på menneskene for å gi kraft til deres ord.Krystaller benyttes bl.a i energibalanserende øyemed og som kraftressurs innen sjamanisme. Kvartskrystallen er en sekssidet sten med en farge som varierer fra melkehvit til helt gjennomskinnelig. Glassklare krystaller kalles bergkrystall. Den kan iblant reflektere lys så et spektrum i regnbuens farger oppstår. Bergkrystallen slipper også ultrafiolett lys gjennom uten hindringer. Moderne fysikk har vist at den har elektroniske egenskaper og den inngår i dag i blant annet radio- og datautstyr.

Hvordan bruke Edelstener?

I alternativterapeutisk sammenheng anses krystallen å kunne forsterke livskraftens rytmiske svingninger gjennom å forvandle den til elektromagnetisk energi som kan forsterke livsprosessene.
Brukt på kroppen, for eksempel rundt halsen, sies krystallen å kunne forsterke motstandskraften, motvirke stress og harmonisere kroppens energi. Kvartskrystaller benyttes i dag blant asnnet av sjamaner og for å gjennomføre chakrabalansering.

Gjennom å plassere krystaller og stener i ulike farger på chakras. Sjamaner (medisinmenn) benytter forskjellige kraftgjenstander, hvorav krystallen anses å være den sterkeste. Den sies, i motsetning til andre gjenstander, alltid å vise samme egenskaper, uavhengig av hvilken bevissthetstilstand sjamanen befinner seg i. Krystallen benyttes blant annet for å forsterke sjamanens “syn”, slik at denne skal kunne få innsikt i forskjellige forhold i nåtid eller fremtid.

Se film om Edelstensterapi

:

Kilde: NOU 1998:21

 

Behandlere som tilbyr dette:

© 2017 Helseverden.no. Alle rettigheter reservert. Design av VinnVinn Reklame

Logg inn

eller    

Forgot your details?

Create Account