Budwig-dietten er en såkalt laktovegetarisk diett, hvor man rådes til å holde seg borte fra kjøtt og egg, men ikke fra melkeprodukter. Dietten anbefaler at man velger økologisk og rå mat, og at man unngår tilsetningsstoffer og prosessert mat.

Hva er Budwig-dietten?

Dietten hevdes å inneholde linol-syrer som i dagens samfunn kan være manglende i mange kosthold. Mangelen på linol-syre fører til produksjon av oksydase, som fremmer vekst av kreftsvulster og er årsak til mange kroniske lidelser.
Det som skiller Budwig fra andre lignende dietter, er at det settes stor tiltro til at ferskpresset linfrøolje blandet med cottage-cheese eller ferskosten kvark, kan bidra til å reversere kreftutviklingen.
Budwig-dietten skal være bra mot alle sorter kroniske lidelser, slik som sykdommer i hjerte og galle, maligniteter, diabetes og artritt for å nevne noen.

  • Budwig-dietten består et laktovegetarisk kosthold, der linfrøolje kombinert med cottage cheese eller kvarg er spesielt vektlagt.
  • Det foreligger ingen tilgjengelige kliniske studier eller case-studier hvor man har studert effekten av dietten.
  • Det er ikke rapportert om helsemessig risiko ved bruk av dietten, men innholdet av fett og proteiner er langt over det som er anbefalt.

Historikk

Budwig-dietten, eller linfrøoljedietten som den også kalles, ble første gang i 1951 foreslått som en diett mot kreft av Dr. Johanna Budwig.  Johanna var en tysk biokjemiker og ekspert i fett og ulike oljer.
Dietten ble i 1990 på nytt undersøkt av Dr. Roehm, en onkolog og kardiolog, som uttalte at dietten er den mest troverdige anti-kreft dietten som finnes.
Johanna Budwig mente at dietten både fungerte preventivt og som en ren kur mot kreft.

Bivirkninger

For normalt friske personer er det ikke rapportert om alvorlige bivirkninger knyttet til kostholdet som følger av Budwig-dietten. Men man bør ikke avslutte konvensjonell kreftbehandling og følge kun denne dietten.


Se film om Budwig-dietten:


Kilde:
helseverden.no
Nifab

 

Behandlere som tilbyr dette:

© 2017 Helseverden.no. Alle rettigheter reservert. Design av VinnVinn Reklame

Logg inn

eller    

Forgot your details?

Create Account