Baunscheidt-metoden er en nåleterapi som skal bidra til å ”dra ut” indre sykdommer i kroppen. Redskapet som brukes i behandlingen er en liten hammer, som er utstyrt med 32 nåler på selve hodet.

Om Baunscheidt-metoden

Carl Baunscheidt var en tysk mekaniker-ingeniør som utarbeidet sin terapi etter å ha blitt stukket av en veps og etterpå merket de positive bieffekter av hendelsen. Baunscheidt-metoden er en type avledningsterapi. Gjennom å stikke “hull på huden” og irritere huden ytterligere, forsøker man å “dra ut” innvendige sykdommer, legge de på utsiden av kroppen  der de lettere kan leges.

Lebenswecker

Lebenswecker

Redskapet som benyttes kalles Lebenswecker og består av en litenhammer med 32 nåler i enden. Den kroppsdelen som skal behandles blir først innsmurt med en spesiell olje som inneholder en urteekstrakt som likner giften fra et vepsestikk. Deretter slår man lett med hammeren på huden slik at den får mange ytlige små hull. Denne behandlingen har som hensikt å aktivere hudområdene, øke emnesomsettningen og lymfesirkulasjonen – og derigjennom dra oppmerksomheten og den innvendige sykdommen til seg. Det kan bli blærer på den perforerte hudyten og “saker kan krype ut”.

Kilde: “Alternativa terapier i Sverige – en kartläggning” utgitt av SOU 1989:62

Behandlere som tilbyr dette:

© 2017 Helseverden.no. Alle rettigheter reservert. Design av VinnVinn Reklame

Logg inn

eller    

Forgot your details?

Create Account