Bates-metoden går ut på å gjenopprette synet naturlig, uten kirurgi, legemidler eller briller. Bates-metoden er en naturlig metode for å bedre synet, og ble oppdaget tidlig i det 20. århundre av oftalmolog William H. Bates. 

Bates-metoden er ganske ukjent

Mange har aldri hørt om Bates-metoden. Den er blitt ignorert av ulike medisinske yrker av en rekke årsaker. Dermed har heller ikke det offentlige fått nok kunnskap og informasjon om metoden. Den lille informasjonen som gis er ofte negativ, og kommer fra personer som ikke har noen erfaring med den. Til tross for dette hevdes det at mange tusen mennesker over hele verden har lært seg å se klart igjen med Bates-metoden. Det finnes flere dusin bøker er publisert på emnet.

Bates-metoden omfatter enkle prinsipper for hvordan vi ser. Personer med perfekt syn bruker allerede øynene i henhold til disse prinsippene og har ingen behov for å lære dem. Dette viser at disse metodene alltid har vært i bruk, og trenger bare å læres på nytt når det oppstår problemer med synet.

Øyeøvelser

Gjennom undersøkelse og eksperimenter med tusenvis av pasienter, lærte han at de fleste synsproblemer skyldes spenningsvaner knyttet til prosessen med å se. Han utviklet teknikker som lærer mennesker å se på en avslappet måte, som er med på å fremme perfekt syn.

Tilstander der folk bruker briller er vanligvis beskrevet som nærsynthet (myopi), langsynthet (hypermetropi) og astigmatisme (feil brytning av lysstråler). Til og med presbyopi (langsynthet hos eldre), strabisme (skjelning) og amblyopi (nedsatt syn av sentral årsak) sies og bli eliminert gjennom denne metoden.
Videre hevdes det at trykk på øyet, såkalt “eye press”, samt andre ubehageligheter på øyet forårsaket av misbruk vil bli eliminert.

Mer alvorlige tilstander og sykdommer på øyet som katar og glaukom innebærer ofte unødvendig spenning som bidrar til problemet. Det har vært tilfeller der også disse tilstandene har dratt nytte av denne behandlingsformen.

Se film om Bates-metoden her:

Kilde: Bok; Perfect Sight Without Glasses, http://en.wikipedia.org/wiki/Bates_method

Behandlere som tilbyr dette:

© 2017 Helseverden.no. Alle rettigheter reservert. Design av VinnVinn Reklame

Logg inn

eller    

Forgot your details?

Create Account