Autogen trening er en egen teknikk for konsentrert avspenning som ble utviklet av den tyske legen J.H. Schultz i årene 1908-1912 på bakgrunn av observasjoner gjort av nevrologen Oscar Vogt ved århundreskiftet.

Autogen trening

Den autogene treningen baserer seg spesielt på den erkjennelse at man ved hjelp av konsentrasjon kan påvirke kroppens egne prosesser i positiv retning og for eksempel oppnå muskelavspenning, bedre blodsirkulasjon i huden, eliminering av søvnproblemer, bedre konsentrasjonsevne og mental helse, samt økt mental kapasitet.

Autogen trening

 

 

 

 

Vogt oppdaget at enkelte forsøkspersoner var i stand til å sette seg selv i en tilstand av selvhypnose der de bevisst kunne innvirke på fysiologiske reaksjoner som reguleres av det autonome nervesystemet.

Autogen trening har lenge vært kjent i Norge og vært anvendt av enkelte leger. Autogen trening brukes i dag av idrettsutøvere i Europa og som en komplementær metode innen ulike medisinske terapier. Det er en metode pasienten selv følger opp etter instruksjon, og kan snarere klassifiseres som en selvsuggesjon enn en egentlig terapi.

 

 

Se film om autogen trening her:

Kilde: NOU 1998:21, sml.snl.no/

 

Behandlere som tilbyr dette:

© 2017 Helseverden.no. Alle rettigheter reservert. Design av VinnVinn Reklame

Logg inn

eller    

Forgot your details?

Create Account