Anma massasje (Nihon Kaifuku Anma) er en tradisjonell japansk massasje. Den stammer fra eldre metoder som har sin opprinnelse i oldtidens Kina. Anma massasje er basert på tradisjonell kinesisk medisin, meditasjon, og kampsporter. 

Hva er Anma massasje?

Denne type massasje går ut på å arbeide med energimønstrene i kroppen, som er uttrykt i mange tradisjonelle asiatiske trokulturer. Ved å benytte anma massasje, håper massasjeterapeuter å kunne hjelpe sine pasienter til å gjenopprette normal tilstand i musklene samtidig som man bidrar til å fremme sunn flyt av Qi, eller livsenergi.

Anma er ikke bare en form for avspenning, men også en form for terapi som inkluderer et diagnosesystem. Med et raskt trykk på ett og ett akupunkturpunkt får klienten en oppkvikkende behandling.

 Hvordan foregår behandlingsformen?

Anma-behandlingen kan foregå en hel time på en benk eller i en forkortet variasjon på ca. 15 minutter i sittende stilling. Raske trykk på ett og ett akupunkturpunkt langs kroppens meridianer. Rygg, skuldre, nakke, armer, hender, hofter og hode bearbeides, med klær på og uten olje.

Massasje til de ansatte

Behandling eller veiledning kan foregå over et kortere eller et lengre tidsrom.
For noen er det tilstrekkelig med en behandling. Andre vil ha nytte av et lengre behandlingsforløp.
Ved ulike arbeidsplasser har man en massør som kommer og gir 15-30 minutters massasje til de ansatte, en gang i uken.

Se film av Anma massasje:

Kilde: NOU 1998:21, alternativ.no

Behandlere som tilbyr dette:

© 2017 Helseverden.no. Alle rettigheter reservert. Design av VinnVinn Reklame

Logg inn

eller    

Forgot your details?

Create Account