Akupressur er en massasjeteknikk som innebærer stimulering og avspenning av akupunkturpunktene for å frigjøre og balansere flyten av chi. Den tilsvarende japanske teknikken heter shiatsu. Akupressur var en etablert behandlingsmetode for flere tusen år tilbake. I Norden ble akupressuren lansert for snart 20 år siden. I denne behandlingen benytter man ikke nåler som i akupunktur, men benytter i stedet fingrene som utfører et rolig trykk på to akupunkter samtidig.

Akupressur - alternativ behandlingsmetodeDet finnes mange ulike akupunkter på kroppen og akupressøren trykker på de punkter som er aktuelle ved hvert enkelt behandlingstilfelle. Trykket på punktene påvirker den livsenergi som flyter i kroppen.

 

I følge den kinesiske medisinen så oppstår sykdom som følge av en ubalanse i energiflyten i kroppen.
Et organ kan ha for mye eller for lite energi. Ved behandling med akupressur balanseres energiflyten i det syke organet og en selvleging skjer i kroppen.

Akupressur er i dag en velkjent naturmedisinsk metode

Akupressur er basert på de samme punktene på kroppen som akupunktur. Forskjellen er at akupunktur bruker nåler for å punktere huden, med akupressur legges press eller trykk, på huden der punktene finnes.

Akupressur er sannsynligvis den eldste av alle behandlingsformer. Vi bruker den ofte uten å tenke over det: Hvis du kjenner at det strammer i en muskel holder du automatisk der det gjør vondt, til det ikke gjør så vondt lenger. Dette er akupressur i sin enkleste form. når du holder eller trykker på ømme eller vonde steder. Akupressur er en form for akupunktur som foregår uten nåler. Det er smertefritt.

Behandlingen foregår liggende på ryggen, helst iført ledige bomullsklær. Terapeuten behandler pasienten ved å trykke igjennom klærne.
Akupunktene er som sluser, og akupressøren er slusevakten som kan regulere energistrømmen ved å trykke på bestemte punkter, på denne måten kan man påvirke praktisk talt alle slags kroppslige plager: hodepine, depresjoner, stamme skuldre, svimmelhet, ryggplager, mage problemer, hyperaktivitet, astma, m.m.
Grunntanken i akupressur er at når energien (qi) flyter harmonisk rundt i kroppen så holder vi oss friske og har det bra.
Når qi kommer i ubalanse har vi det ikke godt, og kan bli syke på sikt.

Se film om Akupressur:

Kilde: wikipedia

Behandlere som tilbyr dette:

Annonse Mitt Medium - Bli abonnent

© 2017 Helseverden.no. Alle rettigheter reservert. Design av VinnVinn Reklame

Logg inn

eller    

Forgot your details?

Create Account