kjærlighet

Forskning viser at kjærlighet gir deg helsegevinster og gjør deg til en bedre person.

Her er åtte gode grunner til å la seg selv treffe av amors piler.

 

  1. Når man blir forelsket øker aktiviteten av dopamin i hjernen. Det gjør at vi blir glade og tilfredse, opprømte og fulle av energi.

 

  1. Forelskelse gir en sunn glød. I tillegg viser forskning også at når vi er forelsket, tar vi bedre vare på oss selv. Blant annet er vi bedre motivert for trening for eksempel.

 

  1. Man får bedre selvtillit av å kjenne at noen er forelska i en.

 

  1. Samboerskap kan gi en bedre økonomi. Man er plutselig ikke lengre alene om utgiftene sine.

 

  1. kjærlighetEn forelsket person er snillere med omgivelsene sine, viser forskning. Grunnen skal være at man ønsker å være og vise frem den beste versjonen av seg selv, når man har noen spesiell i livet sitt.

 

  1. Du lever lengre om du er i et sunt kjærlighetsforhold. Forskning viser at mennesker i langvarige og lykkelige ekteskap er mindre syke og oppsøker lege sjeldnere enn andre.

 

  1. Man kan få høyere smerteterskel. Å holde hender, se bilder av – eller være nær kjæresten sin, kan få smerter til oppleves som svakere, viser psykologiske studier.

 

  1. En blir mer kreativ av å være forelsket. Vi tenker mer langsiktig når vi er betatt av noen. Denne helhetlige tankegangen åpner opp for uvanlige idèer. Man kan derfor oppleve å blir produktiv i større grad enn før man ble forelsket.

 

Les også: Trening er bra for hjernen

 

Kilder: Side2.no, VG.no, Klikk.no, Forskning.no

 

© 2017 Helseverden.no. Alle rettigheter reservert. Design av VinnVinn Reklame

Logg inn

eller    

Forgot your details?

Create Account